De een draagt de hele week dezelfde beha, de ander stopt haar peperdure bustehouder zo maar in de droger, omdat dat zo lekker makkelijk is. Maar ho, stop! We doen het helemaal verkeerd! Wat doen we niet goed en hoe moet het dan wel?
1. Investeren in kwaliteit
Ook al denk je van niet, er zit een groot verschil tussen een goedkope bh en een wat duurder model. Zo heeft een bh die iets meer kost een betere pasvorm, geeft hij je de hele dag ondersteuning en blijft hij beter in model, ook al heb je hem al een aantal keer gewassen.
2. Nog steeds de goede maat?
We willen natuurlijk niets liever dan dat onze voorgevel voor altijd en eeuwig zo stevig blijft als in onze jonge jaren, maar helaas. Ons lichaam verandert met de jaren. Niet alleen het ouder worden, ook het krijgen van kinderen, verliezen van overtollige kilo’s en zelfs de menopauze hebben invloed op de grootte van je borsten. Controleer daarom regelmatig je maat , zodat je altijd de juiste maat bh in huis hebt.
3. Elke dag dezelfde bh aan
Doe je elke dag dezelfde onderbroek aan? Nee! Dus doe ook elke dag een schone bh aan. Zweet kan het elastiek van je bh aantasten. Het is handig om minstens drie bh’s te hebben: eentje om aan te doen, eentje in de was en één aan het droogrek.
4. Nee, niet in de droger!
De ene bh is gemaakt van pure katoen, de andere van kant. Ze zijn allemaal verschillend en hebben hun eigen wasvoorschrift. Lees deze zorgvuldig door en volg de aanwijzingen op. Je hoeft je bh’s niet met de hand te wassen, maar kunt ze in een lingeriezak in de wasmachine doen. Doe ze daarna niet in de droger, want dan zullen ze veel sneller hun pasvorm verliezen. De hitte van een droger is funest voor de elasticiteit van de stof.
5. Je bh bewaren
Als je bh eenmaal opgedroogd is, bewaar hem dan op de juiste manier in je kast. Om het model goed in tact te houden, kun je ze het beste op een hangertje hangen of op een rij leggen waarbij de cups in elkaar passen.